Συνάντηση Πατούλη - Κορκίδη για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Συνάντηση Πατούλη - Κορκίδη για τη στήριξη των επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 05/02/21, 14:57

«Σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του επιχειρείν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής, με δράσεις ουσίας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδη, κατά τη συνάντηση τους με αντικείμενο τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Κατά τη συζήτηση αναζητήθηκαν τρόποι άμβλυνσης του προβλήματος, ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του εμπορικού κόσμου, με δεδομένο το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Κορκίδης χαρακτήρισε αναγκαία την υποστήριξη των μικρομεσαίων, οι οποίοι αποτελούν το 52% του επιχειρείν της χώρας και στην πλειονότητα τους υποφέρουν οικονομικά αντιμετωπίζοντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε σύμφωνη άποψη με τον κ. Κορκίδη και ανέφερε ότι από την Περιφέρεια Αττικής υλοποιούνται ήδη σχετικές δράσεις, όπως το πρόγραμμα, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των επιχειρηματιών,αλλά και η διάθεση 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Επισήμανε ότι η στήριξη του κλάδου θα συνεχιστεί με νέες δράσεις, καθώς «προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά covid εποχή και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «απαραίτητη» τη στενή συνεργασία Αυτοδιοίκησης με τους θεσμικούς φορείς του επιχειρείν, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στον εμπορικό κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε