Το Λονδίνο «κοκκινίζει» την Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

Το Λονδίνο «κοκκινίζει» την Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 10/02/21, 15:07

Να μην βιαστούν να κλείσουν πακέτο διακοπών κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, ο οποίος προειδοποίησε ότι είναι «πολύ νωρίς για τις κρατήσεις των θερινών μηνών».

«Οι πολίτες δεν πρέπει να κλείνουν πακέτα διακοπών τώρα. Ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. «Δεν ξέρουμε πού πορευόμαστε όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των εμβολιασμών. Κι αυτό αφορά όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες» συνέχισε.

Η παραπάνω τοποθέτηση, όπως είναι εύλογο, έχει σημαντικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, η οποία αποτελεί παραδοσιακό προορισμό διακοπών για χιλιάδες πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, οι εγχώριοι τουριστικοί πράκτορες έχουν «ποντάρει» αρκετά στις κρατήσεις των Βρετανών, δεδομένου ότι ο ρυθμός εμβολιασμών είναι σαφώς πιο υψηλός σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Ελλάδα είχε δεχθεί 3,5 εκατ. Βρετανούς ταξιδιώτες, αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σχέση με το 2018, «αφήνοντας» στην ελληνική οικονομία το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε