«Κληρώνει» πριν το Πάσχα για την προσωρινή σύνταξη σε έως 105 χιλ. δικαιούχους

«Κληρώνει» πριν το Πάσχα για την προσωρινή σύνταξη σε έως 105 χιλ. δικαιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:10 Δημιουργία 17/02/21, 19:51

Πριν τις εορτές του Πάσχα θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη η καταβολή της προκαταβολής συντάξεων στους χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι περιμένουν έως και 4 χρόνια την απονομή της κύριας σύνταξής τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι η ρύθμιση για καταβολή προσωρινής σύνταξης ύψους έως 384 ευρώ αφορά περίπου 100 – 105 χιλ. συνταξιούχους. «Δεν ισχυριζόμαστε ότι επιλύεται το πρόβλημα αλλά υπάρχει μια ανακούφιση. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ μπορεί σε περίπου 2 μήνες να χορηγηθεί αυτή η προκαταβολή» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμη νέα τρίμηνη παράταση για την πληρωμή οφειλών 800.349 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που προέκυψε από την εκκαθάριση «σκούπα» ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί υπουργική απόφαση ώστε η αποπληρωμή των «βαρών» με ρύθμιση πέντε δόσεων να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και όχι τον Μάρτιο του 2021 όπως ισχύει.

Αν σου άρεσε κάνε