Οριστικός πίνακας κατάταξης 153 επενδυτικών σχεδίων στην ενίσχυση του Αναπτυξιακού Νόμου

Οριστικός πίνακας κατάταξης 153 επενδυτικών σχεδίων στην ενίσχυση του Αναπτυξιακού Νόμου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 18/02/21, 18:35

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οριστικός πίνακας κατάταξης των 153 επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν στο καθεστώς «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2019 (1ος κύκλος) και κατανεμήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ύψος των 285.194.788,18 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

«Ενδυναμώνουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, μειώνουμε τη γραφειοκρατία και επιταχύνουμε τις διαδικασίες υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας» αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αν σου άρεσε κάνε