Ταμείο Ανάκαμψης: Ζεστό χρήμα για έργα πνοής με ορίζοντα το Πάσχα

Ταμείο Ανάκαμψης: Ζεστό χρήμα για έργα πνοής με ορίζοντα το Πάσχα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:19 Δημιουργία 22/02/21, 20:58

Η κυβέρνηση εν αναμονή των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα αρχίσουν να καταφθάνουν τον Ιούνιο στη χώρα, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει μια σειρά από έργα πνοής για τη χώρα με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα πρώτα έργα θα περιλαμβάνονται και τα εξής:

· Τα voucher που θα δοθούν σε 500.000 μαθητές από τα πιο ευάλωτα οικονομικά στρώματα. Θέμα ημερών ή και ωρών θεωρείται η έκδοση ειδικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας. Με την κρατική «επιταγή» που θα τους δώσει το κράτος, θα αποκτήσουν το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που χρειάζονται, για να μπορούν να συμμετέχουν στα διαδικτυακά μαθήμαται. Η δαπάνη αυτή θα αποπληρωθεί εκ των υστέρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο β΄εξάμηνο του 2021

· Παράλληλα θα εξαγγελθεί άμεσα και ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων σε ψηφιακές δεξιότητες. Δεν θα αφορά μόνον ανέργους αλλά κιαι όσους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

· Διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS με την ΑΑΔΕ για την online ενημέρωση και παρακολούθηση των εισπράξεων της αγοράς. Το μέτρο θωρείται κρίσιμο για τον σχεδιασμό πολιτικών στήριξης κλάδων και επιχειρήσεων στην φάση της ανάκαμψης.

· Διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο που σχεδιάζεται επί δεκαετίες και το οποίο αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη στη χώρα μας.

· Υπογειοποίηση καλωδίων μεταφοράς ρεύματος, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στο εναέριο δίκτυο η κακοκαιρία "Μήδεια".

Επιπλέον θα χρηματοδοτηθούν νέα συστήματα ελέγχου στην κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού, με έμφαση στην στενή καταγραφή όλων των δαπανών και αγορών από το σύνολο του κρατικού τομέα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2024.

Αν σου άρεσε κάνε