DBRS: Δεν αρκεί ο «Ηρακλής» για τα NPEs των τραπεζών

DBRS: Δεν αρκεί ο «Ηρακλής» για τα NPEs των τραπεζών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:25 Δημιουργία 04/03/21, 10:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πρόσθετες λύσεις για τα NPEs των ελληνικών τραπεζών εκτιμά ότι θα χρειαστούν ο οίκος DBRS.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε νέα έκθεσή του για τον κλάδο, ο «Ηρακλής» έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Ωστόσο, τονίζει ο οίκος, παρά την σημαντική αναμενόμενη βελτίωση στους δείκτες ποιότητας ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών, οι δείκτες NPEs θα παραμείνουν υψηλοί σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο ακόμη και εάν εξαιρεθούν τα νέα κόκκινα δάνεια που θα προκύψουν μετά τη λήξη των moratoria λόγω της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, η DBRS εκτιμά ότι θα χρειαστούν πρόσθετες λύσεις για να προχωρήσει η σύγκλιση των δεικτών ποιότητας ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Υπογραμμίζουμε τη συμβολή του Ηρακλή στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι συναλλαγές NPE οι δείκτες ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών θα βελτιωθούν σημαντικά, αν και θα υπολείπονται του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ως εκ τούτου, απαιτούνται πρόσθετες συστημικές λύσεις ώστε να συγκλίνουν περαιτέρω με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», δηλώνει το στέλεχος του οίκου Lito Chousiada.

Αν σου άρεσε κάνε