Ζαββός απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού με την τραπεζική μεταρρύθμιση επείγει

Ζαββός απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού με την τραπεζική μεταρρύθμιση επείγει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:30 Δημιουργία 10/03/21, 15:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η τραπεζική μεταρρύθμιση επείγει» είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Ζαββός, απαντώντας σήμερα στη Βουλή, σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Συρμαλένιου, γιατί η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επειγόντως.

Συγκεκριμένα, η απάντηση του κ. Γ. Ζαββού ήταν μεταξύ άλλων η εξής:

«Κύριε Συρμαλένιε, το φέρνουμε υπερ-επειγόντως και θα σας πω γιατί. Γιατί η μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί να περιμένει, ιδιαίτερα, σε αυτή την περίοδο.

»Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου χρειαζόμαστε ένα τραπεζικό σύστημα, μεταρρυθμισμένο, δυνατό, ικανό να μπορέσει να μεταφέρει τους τεράστιους πόρους, που θα έρθουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ελληνική οικονομία. Είναι αυτό, το μεγάλο ραντεβού αυτής της περιόδου, που έχουμε στο μυαλό μας.

»Το ραντεβού, δηλαδή, για μια τεράστια μεταρρύθμιση, μετασχηματισμό και του παραγωγικού δυναμικού και του τραπεζικού συστήματος. Για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να πιάσουμε, τελικά, έπειτα από 40 χρόνια, τους μέσους κοινοτικούς όρους και να δει και αυτός ο λαός μια καλύτερη μέρα. Είναι αυτό το ραντεβού και μη χάνουμε, πραγματικά, τα δέντρα για το δάσος.

»Είναι ραντεβού που περιμένουμε τέσσερις δεκαετίες, όταν δεν μπορέσε η Ελλάδα μέχρι σήμερα να το κάνει. Είναι, ακριβώς, αυτή η στοχοθέτηση της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό βιαζόμαστε, κύριε Συρμαλένιε. Γι’ αυτό δεν έχουμε καιρό. Γι’ αυτό έχουμε κάνει τη μέρα νύχτα, ιδιαίτερα και με τον «Ηρακλή», όπως ξέρετε, που κατόρθωσε μέσα σε ένα χρόνο και μόνο, να μειώσει σε 32 δισεκατομμύρια τα κόκκινα δάνεια».

Αν σου άρεσε κάνε