«Κούρεμα» στους 3 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας και επιδότηση πάγιων δαπανών

«Κούρεμα» στους 3 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας και επιδότηση πάγιων δαπανών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:57 Δημιουργία 11/03/21, 11:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ελάφρυνση στους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής των 3 δισ. ευρώ σε συνάρτηση με την πτώση τζίρου το 2020 και επιδότηση σημαντικού μέρους των παγίων δαπανών, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της νέας δέσμης στήριξης των επιχειρήσεων.

Εξειδικεύοντας τις νέες παρεμβάσεις, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι με μέτρα συνολικού ύψους 36,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2020-2021 θα συνεχίσει η κυβέρνηση να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Είναι σαφές ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτηθεί χρόνος», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πλαίσιο των μέτρων ενισχύεται, εμπλουτίζεται και διευρύνεται ανάλογα με την δυναμική της πανδημίας, τόνισε ο ίδιος και σημείωσε: «Λάβαμε μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ το 2020 και επιπλέον προβλέπουμε 11,6 δισ. ευρώ για φέτος υπερβαίνοντας σημαντικά την πρόβλεψη του προυπολογισμού για παρεμβάσεις στήριξης 7,5 δισ. ευρώ το 2021».

«Αθροιστικά στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μέτρα συνολικού ύψους 36,5 δισ. ευρώ αυτή τη διετία», επεσήμανε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας το πακέτο στήριξης «τεράστιο» και «πρωτόγνωρο» για τα δεδομένα της Ελλάδας που κινείται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν επιτύχει τον στόχο τους γιατί:

-περιόρισαν σημαντικά το βάθος της ύφεσης

-περιόρισαν την διόγκωση της ανεργίας

-περιόρισαν τα μαζικά λουκέτα

-αύξησαν τις καταθέσεις ( Αύξηση καταθέσεων: Το «καύσιμο» για την επανεκκίνηση της οικονομίας )

Έπειτα ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο μέτρων 2,5 δισ. ευρώ με στόχο στήριξη των θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων.

Αν σου άρεσε κάνε