«Καμπανάκι» Σταϊκούρα για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Καμπανάκι» Σταϊκούρα για τα ταμειακά διαθέσιμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:02 Δημιουργία 13/03/21, 11:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καμπανάκι» για μεγάλη προσοχή στη χρήση ταμειακών διαθεσίμων χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως μόνο οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση των περιοριστικών μέτρων για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν το λιανεμπόριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ζημιές από τις συνέπειες της πανδημίας, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων», υπογραμμίζοντας ότι το 2020 το κράτος κατέβαλε 24 δισ. για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ.

«Τα ποσά αυτά είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και προφανώς δεν είναι χάντρες, όπως δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο ίδιος, αναφέροντας επίσης ότι η χώρα θα έχει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021 και φαίνεται πως αυτό θα γίνει για όλη την Ευρώπη και για το 2022.

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία όπως σημείωσε θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

Αν σου άρεσε κάνε