Επιστρεπτέα 6: Ξεκινούν οι πληρωμές

Επιστρεπτέα 6: Ξεκινούν οι πληρωμές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:49 Δημιουργία 16/03/21, 08:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη οι πληρωμές για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τον 7ο γύρο.

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο έχει παραταθεί έως και τις 18 του μήνα, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 7ου κύκλου, ο οποίος θα καλύψει τις απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ο 7ος κύκλος θα καταβληθεί προς το τέλος του Απριλίου, το 50% του ποσού δεν θα επιστρέφεται, ενώ κατώτατο όριο χρηματοδότησης θα είναι τα 1000 ευρώ.

Ο ίδιος, μάλιστα, επεσήμανε ότι «θα έχει σκαλοπάτια για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε επίσης ότι στην Επιστρεπτέα 7 θα συμπεριληφθούν και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, για τις κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, τα καταστήματα ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου τους το 2020 με αυτόν του 2019.

«Ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε