Μετατίθεται για τον Απρίλιο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Μετατίθεται για τον Απρίλιο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:28 Δημιουργία 23/03/21, 12:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Αδύνατον» να επιτευχθεί ο στόχος της 29ης Μαρτίου - Υπέρ της αναβολής η πλειονότητα των λοιμωξιολόγων εν μέσω ασφυξίας στο ΕΣΥ - Έρχονται νέες ανακοινώσεις για την οικονομική στήριξη των εμπόρων εντός της εβδομάδας

Για τον Απρίλιο μετατίθεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου εν μέσω σφοδρής έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας και στην Ελλάδα, με τον αρχικό στόχο της επανέναρξης του κλάδου στις 29 Μαρτίου να μοιάζει πλέον ανέφικτος.

Η πλειοψηφία των επιστημόνων τάσσεται υπέρ της νέας αναβολής, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Κατά συνέπεια, η όποια απόφαση θα ληφθεί για τον Απρίλιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα σχολεία, τα οποία δεν αναμένεται να ανοίξουν άμεσα.

Ενδεικτική της νέας ανατροπής του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η δήλωση του Στέλιου Πέτσα πως είναι «αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο ίδιος σημείωσε πως «πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί».

Στο πλαίσιο αυτό, η καθυστέρηση ως προς την επαναλειτουργία των καταστημάτων υποχρεώνει την κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα, που έχουν ήδη αποφασιστεί για την στήριξη των εμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για ένα νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» και πιθανότατα για την επέκταση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αν σου άρεσε κάνε