Θεσσαλονίκη: Ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση της ΚΥΑ περί κλειστού λιανεμπορίου

Θεσσαλονίκη: Ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση της ΚΥΑ περί κλειστού λιανεμπορίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:42 Δημιουργία 05/04/21, 14:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο ΣτΕ οι έμποροι της πόλης - Κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα και αθέμιτο ανταγωνισμό - «Δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» η έξτρα αποζημίωση που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, υποστηρίζουν

Κατά της κυβερνητικής απόφασης για αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κινούνται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από κοινού με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Εμπόρων της πόλης, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Ιακώβου εξουσιοδότησαν έναν δικηγόρο, ώστε να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της ΚΥΑ που ορίζει να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο.

«Υπάρχει αδικία καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι όμοια με τη Θεσσαλονίκη» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να ανοίγει σε μία περιοχή και όχι σε άλλη», ανέφερε ο κ. Ιακώβου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ έκανε λόγο για άδικα και παράνομη απόφαση. Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σχετικά με το έκτακτο επίδομα του υπουργού Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως ούτε αυτή η απόφαση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο αναγνώρισε στην κυβέρνηση γεγονός ότι έχει διαθέσει αρκετά χρήματα σε διάφορους κλάδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κρίνεται αναγκαία καθώς θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και εμπόρους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Καταστηματάρχες της Πολίχνης πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, ανεβάζοντας ρολά και ανοίγοντας τα φώτα των καταστημάτων, χωρίς όμως να πραγματοποιούν πωλήσεις, ενώ κρέμασαν μαύρα πανιά και πλακάτ έξω από τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αν σου άρεσε κάνε