Τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου η επιδότηση παγίων δαπανών και η προεξόφληση Επιστρεπτέας

Τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου η επιδότηση παγίων δαπανών και η προεξόφληση Επιστρεπτέας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:51 Δημιουργία 09/04/21, 11:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυτά τα δύο «εργαλεία» και κυρίως, των παγίων δαπανών, θα λειτουργήσει αφαιρώντας ό,τι ενισχύσεις έχει πάρει κάποιος κλάδος επιπλέον, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη

Δύο «εργαλεία» στο κεφάλαιο κίνησης, η επιδότηση παγίων δαπανών και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να προεξοφλήσουν το μη επιστρεπτέο ποσό της Επιστρεπτέας 1,2,3, θα δοθούν στα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ την Παρασκευή, απαντώντας στην πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας να εφαρμοστεί και στο εμπόριο το σχέδιο στήριξης που ισχύει για τον κλάδο της εστίασης, και τονίζοντας ότι αυτά τα δύο εργαλεία και κυρίως αυτό των παγίων δαπανών θα λειτουργήσει αφαιρώντας ό,τι ενισχύσεις έχει πάρει κάποιος κλάδος επιπλέον.

Συνεπώς, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, θα επικεντρωθεί στους κλάδους που δεν έχουν πάρει κάποια ειδική ενίσχυση την περίοδο της πανδημίας.

«Θα δούμε και το θέμα των επιταγών -αν και για την ώρα όσοι έχουν πληγεί είναι σε αναστολή», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

«Υπάρχουν πολλά θέματα ρευστότητας και είναι κατανοητή η ανησυχία και η αγωνία του εμπόρων γιατί υπάρχει σοβαρή υγειονομική αβεβαιότητα», δήλωσε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει η επιστρεπτέα νο7, μια σημαντική ένεση ρευστότητας, όπως τη χαρακτήρισε, για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί και η αξιοποίηση των self tests θα βοηθήσουν να κρατήσουμε την ασπίδα προστασίας που χρειάζεται και να τη βελτιώσουμε τις ερχόμενες εβδομάδες και να μπούμε σταδιακά σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πεπερασμένα και έχουν χαθεί πάνω από 30 δισ. και πρέπει να τα κρατήσουμε τα δημόσια οικονομικά σε ένα λογαριασμό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, ενώ διευκρίνισε ότι “το “μαξιλάρι” ρευστότητας έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου έχει αντικατασταθεί από δάνεια που έχουμε λάβει”.

Αν σου άρεσε κάνε