Εμπορικά κέντρα και φροντιστήρια σε τροχιά επανεκκίνησης

Εμπορικά κέντρα και φροντιστήρια σε τροχιά επανεκκίνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:33 Δημιουργία 12/04/21, 12:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άνοιγμα τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα εισηγηθεί ο Αδ. Γεωργιάδης - Προϋπόθεση η μείωση κρουσμάτων - Για ανοιχτό τουρισμό με κλειστή εστίαση προϊδέασε ο υπουργός Ανάπτυξης

Εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής παίρνουν σειρά ως προς την επαναλειτουργία κλάδων της αγοράς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναμένεται να κάνει τη σχετική εισήγηση στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα, θα εισηγηθεί το άνοιγμα των παραπάνω κλάδων στην επιτροπή των ειδικών για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των λυκείων, επεσήμανε πως εάν δεν είχαμε τα self-tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία.

Προανήγγειλε πως σύντομα το εργαλείο αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη χαρτογράφηση των κρουσμάτων.

Επίσης, σημείωσε πως ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Αν σου άρεσε κάνε