Αδ. Γεωργιάδης: Ίσως και πριν τον τουρισμό το άνοιγμα της εστίασης

Αδ. Γεωργιάδης: Ίσως και πριν τον τουρισμό το άνοιγμα της εστίασης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:19 Δημιουργία 13/04/21, 12:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους - Επόμενος στόχος για το λιανεμπόριο η διατήρηση μόνο του SMS και του χρονικού ορίου των 3 ωρών - Μήνας επιστροφής στην κανονικότητα ο Μάιος

Σε επαναλειτουργία της εστίασης, ίσως και πριν το άνοιγμα του τουρισμού, «έδειξε» ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος σημείωσε πως ο επόμενος στόχος για το λιανεμπόριο είναι να διατηρηθεί μόνο ο περιορισμός του SMS στο 13032 και της χρονικής διάρκειας των 3 ωρών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως η εστίαση ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο υπουργός έκανε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να ενταθεί η διαδικασία των self-tests. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου, με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self-tests», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε