Αίρεται η καραντίνα για τους τουρίστες από Ευρώπη και 5 ακόμη χώρες

Αίρεται η καραντίνα για τους τουρίστες από Ευρώπη και 5 ακόμη χώρες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:52 Δημιουργία 14/04/21, 15:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών - Από την επόμενη εβδομάδα η άρση - Ποιες άλλες χώρες αφορά

Στην άρση της καραντίνας για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες σχεδιάζει να προχωρήσει η από την επόμενη εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ για Covid-19.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενόψει ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ταξιδιώτες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και οδικώς, από δύο συνοριακούς σταθμούς.

Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα, εάν αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 ή επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR που έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Σημείωσε πάντως ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε