«Πλάνο» πιλοτικού ανοίγματος του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα

«Πλάνο» πιλοτικού ανοίγματος του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:40 Δημιουργία 15/04/21, 08:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άρση καραντίνας για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες από τις 19 Απριλίου

Σε άρση ταξιδιωτικών περιορισμών της καραντίνας για ταξιδιώτες από περισσότερα από 30 έθνη, με την προϋπόθεση να διαθέτουν αρνητικά τεστ ή να είναι εμβολιασμένοι, προχωρά από την επόμενη εβδομάδα η χώρα μας, σε μια προσπάθεια πιλοτικής επανεκκίνησης του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από την επόμενη εβδομάδα, τουρίστες από όλη την Ε.Ε. και πέντε επιπλέον χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα χρειάζεται πλέον να αυτοαπομονωθούν.

Το νέο καθεστώς αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 19 Απριλίου, ενόψει του επίσημου τουριστικού ανοίγματος χώρας από τα μέσα Μαΐου.

«Είναι τα μικρά βήματα προτού ανοίξει η χώρα όπως είχε προγραμματιστεί για τους τουρίστες στις 14 Μαΐου. Εννέα αεροδρόμια θα ανοίξουν ταυτόχρονα με την άρση του περιορισμού», είπε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού

Επιβάτες από τα 27 κράτη της ΕΕ, καθώς και από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να πετούν σε αεροδρόμια δημοφιλών προορισμών, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους .

«Σύμφωνα με το σχέδιο, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν ξανά στην Κω, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά και το Ηράκλειο στην Κρήτη», είπε.

«Δεν περιμένουμε από τους τουρίστες να αρχίσουν να φτάνουν μαζικά, αλλά το σύστημα πρέπει να δοκιμαστεί. Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, με μία κίνηση, σε μια νύχτα», εξήγησε προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα υπόκεινται στους εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε