Η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών από 17 Μαΐου

Η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών από 17 Μαΐου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:34 Δημιουργία 16/04/21, 13:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αισιόδοξοι για το φετινό καλοκαίρι δηλώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, με την easyJet να προβλέπει ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών από τις 17 Μαΐου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Tui, Φριτς Γιούσεν, δηλώνει αισιόδοξος ότι με την πρόοδο των προγραμμάτων εμβολιασμού το καλοκαίρι «μπορεί να σωθεί», αναφέροντας στο BBC ότι μόνο τον Μάρτιο ο γερμανοβρετανικός όμιλος δέχθηκε 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις από τη Βρετανία.

Η Tui προβλέπεται πλέον να λειτουργήσει στο 75% του συνήθους προγράμματός της αυτό το καλοκαίρι, περιορίζοντας ελαφρά τον σχεδιασμό της από το αρχικό 80%.

Σε σχέση με το 2019 οι κρατήσεις είναι προς το παρόν μειωμένες κατά 60%, αλλά η Tui αναμένει επάνοδο της ζήτησης όταν αρθούν οι βρετανικοί περιορισμοί στα ταξίδια, σε έναν μήνα.

Περαιτέρω αισιοδοξία γεννούν τα στοιχεία για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Γιούσεν, αφού οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι αυξημένες κατά 120%, ενώ οι προκρατήσεις για τον Μάιο του 2022 σημειώνουν αύξηση άνω του 150%.

Στην «πράσινη λίστα»

Ο διευθυντής της easyJet προβλέπει την ένταξη της Ελλάδας από τα μέσα Μαΐου στη λεγόμενη «πράσινη λίστα» των χωρών που καταρτίζει το Λονδίνο. Ο Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε ότι προβλέπει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα ενταχθούν στη λίστα αυτή, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η «πράσινη λίστα» αφορά σε προορισμούς στους οποίους θα επιτρέπονται τα μη αναγκαία ταξίδια χωρίς τους ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε καραντίνα. Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική λίστα κατά τις αρχές Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε