Vouchers 200 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των δικαιούχων

Vouchers 200 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των δικαιούχων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:05 Δημιουργία 16/04/21, 14:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις για τα voucher του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» έχουν φτάσει τις 193.665. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός αυτός των αιτήσεων «μεταφράζεται» σε 335.814 δικαιούχους 4 έως 24 ετών.

Από την ίδια ενημέρωση προέκυψε ότι τα κουπόνια έχουν αρχίσει να εκδίδονται σταδιακά από χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου, «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 30 Ιουλίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα (https://beneficiary.digital-access.gov.gr) για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης θα είναι ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου 2021 και ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Τα vouchers είναι αξίας 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr .

Αν σου άρεσε κάνε