Στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας και η εστίαση

Στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας και η εστίαση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:54 Δημιουργία 23/04/21, 10:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σήμερα η συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας με τους φορείς του κλάδου για το πως θα γίνει η επανεκκίνηση - Το «πράσινο φως» της Επιτροπής για το άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής περιμένει το υπουργείο Ανάπτυξης

Ο κλάδος της εστίασης θα συμπεριληφθεί στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας την ερχόμενη εβδομάδα, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε σε σχέση με το λιανεμπόριο πως αναμένει σήμερα, Παρασκευή το «πράσινο φως» της Επιτροπής για το άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής.

Μιλώντας στο Open και κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα των καταστηματαρχών της εστίασης, που ανοίγουν χωρίς να έχουν λάβει οικονομικό βοήθημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να αποταμιευτεί «σήμερα» και μπορεί να πάρει δύο χρόνια. Εμείς το κάνουμε σε λιγότερο από δύο μήνες και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους, για να δουν τι θα πάρουν και να κάνουν το κουμάντο τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα βγει την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριλάβουμε και την εστίαση» και ότι «θα συζητήσει σήμερα το υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς της εστίασης για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή, που συνεδριάζει.

Αν σου άρεσε κάνε