vouli3

Πολυνομοσχέδιο: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «τσινάνε», αλλά... ψηφίζουν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 12/01/18, 13:48
«Καζάνι που βράζει» θυμίζουν τα συνδικάτα, στον απόηχο επίμαχων διατάξεων που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο «μαμούθ», το οποίο τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το Δημόσιο θα έχει «παραλύσει» λόγω απεργίας.

Την ίδια στιγμή, θεωρείται δεδομένο πως το πολιτικό «θερμόμετρο» θα ανέβει περαιτέρω στην Ολομέλεια, όπου συζητούνται τα προαπαιτούμενα, καθώς κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση διατηρούν υψηλούς τόνους όσον αφορά τα ζητήματα της Οικονομίας, ενώ πεδίο πολιτικής «μάχης» αποτελεί παράλληλα και το Σκοπιανό.

Και δεν είναι μόνο το τελευταίο, που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές κι εσωκομματικές «αναταράξεις», αλλά και η «σφαγή» στα οικογενειακά επιδόματα, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, καθώς και το «σαφάρι» πλειστηριασμών που απειλεί την πρώτη κατοικία.

Δεδομένο, εξίσου, θεωρείται πάντως ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις εκφράζονται τώρα δεν θα επεκταθούν και στην ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έχει καν χτυπήσει «συναγερμός», ενώ έχουμε δει στο παρελθόν βουλευτές «αντάρτες» να λένε «ναι σε όλα» .

Γεννιά, Μιχελογιαννάκης και Θεωνάς «τσινάνε» για τις διατάξεις των επιδομάτων, της προκήρυξης απεργίας και Καζίνο στην Κρήτη.

Ενστάσεις ως προς τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, με την οποία καταργούνται των τριτεκνων και πολύτεκνων, εκφράζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Γεωργία Γεννιά, τη στιγμή που το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ειδικότερα, η κυρία Γεννιά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, την οποία κοινοποιεί στην κυρία Φωτίου και στον κ. Τσακαλώτο ζητεί την άρση της αδικίας, που προκαλείται από την επίμαχη διάταξη.

Την επιστολή αποκάλυψε ο εισηγητής της ΝΔ Χρίστος Δήμας, μιλώντας στην Ολομέλεια και καταθέτοντας παράλληλα και επίκαιρη ερώτηση, την οποία είχε υποβάλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις 5/2/2013 με τίτλο «Εμπαιγμός και καταδίκη στην φτώχεια των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από την Κυβέρνηση»!

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω», αναφέρει στην αρχή της επιστολή της η κυρία Γεννιά και προσθέσει: «και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει σε άλλο σημείο και καλεί τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.

Σε επικοινωνία της με το ΑΜΠΕ, πάντως, η κ. Γεννιά εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Δήμα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επεσήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.