ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Οι στόχοι για τα έσοδα θα πιαστούν» τονίζει το ΥΠΟΙΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 24/08/17, 11:05
Η Κατερίνα Παπανάτσιου θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Τη σιγουριά του οικονομικού επιτελείου για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τα έσοδα του προϋπολογισμού τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ρ/σ «Πρακτορείο».

Όπως ανέφερε η κ. Παπανάτσιου για το 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, «πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μια συνήθη πρακτική προκειμένου οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της ρύθμισης των 12 δόσεων. Επιπλέον, έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη», σημείωσε, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.

Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, η αρμόδια υφυπουργός είπε στο «Πρακτορείο FM» ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε