ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συναντήσεις Παπαδημητρίου με Καραμούζη- Φραγκιαδάκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 24/08/17, 20:37
Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την ίδρυση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Παπαδημητρίου το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έλθει στη Βουλή στο τέλος του Σεπτεμβρίου και η λειτουργία της τράπεζας θα αρχίσει στα μέσα του 2018.

Κάτω από την Τράπεζα θα ενταχθούν φορείς του υπουργείου, και θα υπάρχει συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αυτοί οι Οργανισμοί, όπως επισήμανε στην συνέντευξή του ο υπουργός, δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν, απλώς η μητρική εταιρεία η οποία θα είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα είναι σε λειτουργία στα μέσα του 2018.

Στόχος της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι συμπληρωματικός και όχι ανταγωνιστικός με τις συστημικές τράπεζες, να καλύψει το κενό αποδεσμεύοντας τη ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε