Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:29 Δημιουργία 16/05/18, 09:36

Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου αναμένονται να γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ένα από τα «ακανθώδη» προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης, ενώ οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη, στο ΥΠΟΙΚ κινούνται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο στόχος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε στις αρχές του μήνα με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, η ελληνική πλευρά δέχτηκε νέες συστάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχει φτάσει να είναι πρώτο με βάση τη σειρά σπουδαιότητας των πιστωτών.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, τα ελληνικά στελέχη παρείχαν νέες διαβεβαιώσεις αναφορικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης του «project», υποστηρίζοντας ότι, τον Ιούνιο, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις τιμές ζώνης σε 10.200 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτιμάται ότι οι νέες αξίες θα αλλάξουν ριζικά τον «χάρτη» της κτηματαγοράς, ενώ θα προκαλέσουν ένα «ντόμινο» αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή όλα τα οικόπεδα και τις κατοικίες.

Αν σου άρεσε κάνε