ΤΑΙΠΕΔ: Μακραίνει η... «ουρά» για το β΄εξάμηνο

ΤΑΙΠΕΔ: Μακραίνει η... «ουρά» για το β΄εξάμηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:57 Δημιουργία 17/05/18, 15:53

Όλο και πιο πίσω... μεταφέρονται οι χρονικοί στόχοι στο ακανθώδες «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων. Φαίνεται πως η «ουρά» των προαπαιτούμενων, που υα μεταφερθούν για μετά το τέλος του προγράμματος, θα είναι... μακριά.

Για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παραπέμπονται οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΗ και των εταιρειών ύδρευσης, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος.

Την ίδια ώρα κι ενώ κι ολοένα κι εκτροχιάζεται το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, εν μέσω πολιτικών «εμποδίων», ο στόχος για το Ελληνικό, είναι μέχρι το τέλος του 2018 να έχει μπει η περιβόητη «μπουλντόζα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ξενόφος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Εγνατία «επιδίωξη είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στη σύμβαση δέσμευση που να επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και έχουμε προτείνει να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας (Χαλάστρα-Εύζωνοι) και αυτό να μπει στη σύμβαση ως δέσμευση του παραχωρησιούχου να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά τα διόδια, ο κ. Ξενόφος ξεκαθάρισε ότι στηρίζει ένα αναλογικό σύστημα διοδίων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή τρέχει παράλληλα με το διαγωνισμό για την Εγνατία αυτός για τα αναλογικά διόδια από το υπουργείο, οπότε, όπως εξήγησε δημιουργήθηκε μία δυσκολία ως προς το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να αποτιμήσει πλήρως το νέο σύστημα δεδομένου ότι δεν έχει εγκατασταθεί.

Απαντώντας στις χθεσινές «αιχμές» του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη περί καθυστερήσεις ως προς τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΔ λόγω «τεχνικής δυστοκίας» του Ταμείου, ο κ. Ξενόφος τόνισε: «Η επίδοση του Ταμείου το πρώτο τετράμηνο ήταν σε επίπεδα ρεκόρ από συστάσεώς του σχολίασε στην σκιά της χθεσινής επίθεσης από τον Χρήστο Σπρίτζη θυμίζοντας ότι τα έσοδα έφτασαν λογιστικά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ενδεχομένως ο υπουργός να αναφερόταν σε μία δυστοκία του Ταμείου στο παρελθόν. Οι επιδόσεις μας νομίζω ότι αναγνωρίζονται και υπάρχει ικανοποίηση και στην κυβέρνηση και την αγορά».

Αν σου άρεσε κάνε