Eurogroup: Ζητεί επικαιροποιημένο DSA από τους θεσμούς

Eurogroup: Ζητεί επικαιροποιημένο DSA από τους θεσμούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:43 Δημιουργία 24/05/18, 21:29

Μερική σύγκλιση στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους διαπίστωσε το Eurogroup το οποίο ανέθεσε στους Θεσμούς την ολοκλήρωση μίας επικαιροποιημένης ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους (DSA), που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο επεσήμανε ότι «ακούσαμε καλά νέα από τους θεσμούς».

Ανέφερε επιπλέον ότι διεξήχθη μια αρχική συζήτηση για το χρέος και υπογράμμισε πως «κοινός μας στόχος η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του».

«Το παζλ συμπληρώνεται», τόνισε εξάλλου, δηλώνοντας αισιόδοξος καθώς «βλέπω δέσμευση από όλες τις πλευρές», όπως είπε.

Τόνισε επίσης ότι «στην επόμενη συνάντησή μας τον Ιούνιο θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα στο τέλος Αυγούστου».

Αισιοδοξία Μοσκοβισί
Είμαστε στο σωστό δρόμο για να φτάσουμε σε συμφωνία τον Ιούνιο, υποστήριξε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

«Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης είναι κρίσιμη. Το SLA δείχνει την δέσμευση της Ελλάδας. Πολλά μένουν να γίνουν αλλά αυτό είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Το SLA είναι αποφασιστικό βήμα, τόνισε για να συμπληρώσει ότι θα οδηγήσει στο να πάρουν οι πιστωτές αποφάσεις για το χρέος, τόνισε. «Χωρίς αμφιβολία αυτό είναι το ερώτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να κάνουμε πρόοδο μέχρι τις 21 Ιουνίου. Ξέρουμε ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο όσων αποφασίσαμε το 2016 και το 2017. Αυτό είναι το πλαίσιο εργασίας».

«Η συμφωνία θα πρέπει να είναι αποδεκτή από τα κράτη μέλη, τα κοινοβούλια και τους πολίτες αλλά ξέρουμε επίσης ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη στα μάτια των επενδυτών και των αγορών. Ετσι χρειαζόμαστε ένα σημαντικό πακέτο μέτρων.

Μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τρόπο που θα μπορεί να προχωρήσει για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, είπε και εκτίμησε ότι έγινε πρόοδος στη σημερινή συνεδρίαση.

«Η εμπειρία μου είναι ήδη σημαντική και με βάση αυτή η εκτίμησή μου είναι ότι κάναμε πρόοδο και ότι όλοι θέλουν να φτάσουμε στο τέλος. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά η αισιοδοξία μου δικαιώνεται. Ετσι διορθώνω όσα είπα: δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε τη συμφωνία στις 21 Ιουνίου».

Αναφορικά με το μεταμνημονιακό πλαίσιο σημείωσε ότι δεν θα είναι πρόγραμμα αλλά θα πρέπει να είναι εύρωστη.

Αν σου άρεσε κάνε