Σολτς: Χρειάζονται περαιτέρω βήματα ως τις 21 Ιουνίου

Σολτς: Χρειάζονται περαιτέρω βήματα ως τις 21 Ιουνίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:36 Δημιουργία 25/05/18, 16:32

Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το σενάριο της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δίχως όμως τη χρηματοδότησή του.

«Ναι, συζητάμε και για το τι χρειάζεται για την περίπτωση που λέτε, αλλά αυτή είναι μία συζήτηση που έχουμε αρκετό χρόνο να την κάνουμε, πριν την 21η Ιουνίου», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Οι εξελίξεις για την Ελλάδα σήμερα είναι καλές. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος, χάρη στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο Σολτς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμα κάποια επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν» κι εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ως την 21η Ιουνίου θα έχουν γίνει όλα τα «αναγκαία», ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι εταίροι υπολογίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούνιο.

Ο Μπρούνο Λεμέρ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος συμβιβασμός μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για μία «καλή διευθέτηση του ελληνικού χρέους», η οποία θα είναι «σαφής, αξιόπιστη και κατανοητή στις αγορές».

Όπως υποστήριξε, «φτάνουμε στο τέλος του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους συνεχίζονται».

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι επιτυχής. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές. Όλοι οι θεσμοί είναι πλήρως δεσμευμένοι σε αυτόν το στόχο, καθώς και οι ελληνικές Αρχές», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Αν σου άρεσε κάνε