Παραδοχή Τσακαλώτου για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Παραδοχή Τσακαλώτου για αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:16 Δημιουργία 05/06/18, 18:03

Σε παραδοχή πως έρχονται αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ ακόμα για τις λαϊκές συνοικίες προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το μεσημέρι της Τρίτης, μιλώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πέρας της ενημέρωσης προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, είπε πως στο 67% των ιδιοκτητών ακινήτων το ποσό επιβάρυνσης ΕΝΦΙΑ θα μείνει ίδιο. Αντιθέτως, το 15% των ιδιοκτητών θα υποστεί αύξηση. Σε αυτό περιλαμβάνονται τουριστικές περιοχές και κοσμοπολίτικα νησιά αλλά και...λαϊκές γειτονιές. Η επιβάρυνση θα αγγίξει τα 20€ το χρόνο. Μείωση, θα δει το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και το ενδεχόμενο αυτές να μην περικοπούν από την αρχή του 2018, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως θα ήταν θετική έκβαση μια επιμήκυνση 10 χρόνια. Αυτό είναι που προτείνουν οι υπόλοιποι θεσμοί, είπε, πλην της Γερμανίας

Τέλος, για την μεταμνημονιακή εποχή σημείωσε ότι θα προσομοιάζει με αυτή των άλλων χωρών που ήταν σε πρόγραμμα.

Αν σου άρεσε κάνε