Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνονται τα νέα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώνονται τα νέα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:45 Δημιουργία 06/06/18, 15:34

Νέα πυρά για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση της έκθεσης του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε σχετική δήλωση του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κάνει λόγο για επιβεβαίωση ότι θα επιβληθούν από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018, αλλά και ότι θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι «σε πλήρη ασυνέπεια με όσα υποστήριζε ο κ. Τσίπρας μέχρι πρόσφατα με επιχειρήματα του τύπου “σκοτώνουν την κοινωνία”, “πνίγουν την οικονομία”, “δεν βγαίνουν”».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι «το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, οι προβλέψεις του οποίου αποκαλύφθηκαν από την έκθεση αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση:

1ον. Θα επιβάλλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018. Συγκεκριμένα, θα περικόψει για ακόμη μια φορά τις συντάξεις και θα μειώσει το αφορολόγητο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό λογαριασμό στα 14,5 δισ. ευρώ.

2ον. Θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους, σε πλήρη ασυνέπεια με όσα υποστήριζε ο κ. Τσίπρας μέχρι πρόσφατα με επιχειρήματα του τύπου “σκοτώνουν την κοινωνία”, “πνίγουν την οικονομία”, “δεν βγαίνουν”. Σήμερα, αντιθέτως, αγνοώντας την αρνητική επίδραση που αυτά έχουν στην πραγματική οικονομία, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι η επίτευξή τους όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για δήθεν αντίμετρα».

Δηλαδή, όπως προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από σφοδρός πολέμιος, τώρα έγινε λάτρης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, αδιαφορώντας για το στέγνωμα της οικονομίας και τη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γράφει τον επίλογο ενός πολιτικού εγχειριδίου με τίτλο: “Πώς να υπόσχεσαι τα πάντα και να πράττεις τα αντίθετά τους, για να κερδίζεις λίγο ακόμη χρόνο παραμονής στην εξουσία”. Όμως, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αβγά», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε