Δεν υπήρχε απόφαση για έξοδο στις αγορές, λέει τώρα το ΥΠΟΙΚ

Δεν υπήρχε απόφαση για έξοδο στις αγορές, λέει τώρα το ΥΠΟΙΚ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:01 Δημιουργία 06/06/18, 19:52

Στη διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters, που ανέφερε νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη πως τα σχέδια της Ελλάδας για την έκδοση 10ετούς ομολόγου «πάγωσαν» λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία, προχώρησαν το απόγευμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Οι συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανέφεραν πως «για να υπάρξει απόφαση αναβολής, πρέπει να υπάρχει και απόφαση έκδοσης».

«Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ»τόνισαν οι ίδιες πηγές, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί σχεδιασμού νέας εξόδου στις αγορές, η οποία εντέλει αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει το θέμα των εκδόσεων στον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος «έχει τη γενική εντολή από πέρυσι το καλοκαίρι, να κάνει -όπως έχει ήδη κάνει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές».

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου» σπεύδει να προσθέσει.

Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αν σου άρεσε κάνε