Τολμηρή μείωση της φορολογίας ζητεί ο ΣΕΒ

Τολμηρή μείωση της φορολογίας ζητεί ο ΣΕΒ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:40 Δημιουργία 07/06/18, 15:46

Σε μια ακόμα προτροπή προς την κυβέρνηση για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προχωρά ο ΣΕΒ, με το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του.

Οι αναλυτές του Συνδέσμου αναφέρουν ότι ο ο ΣΕΒ ανέμενε από κυβέρνηση και θεσμούς να σταθούν πιο τολμηροί και αποφασιστικοί στη μείωση της φορολόγησης, η οποία πλήττει την εργασία και τις παραγωγικές δραστηριότητες της οικονομίας.

Επίσης, στιγματίζει το γεγονός ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν καθηλωμένες σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός το οποίο ωθεί την οικονομία να αναμένει μια αλλαγή του φορολογικού μίγματος και δυναμικές φιλοεπενδυτικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, διαπιστώνει ότι στο κείμενο της συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση γίνεται μια «βεβιασμένη προσπάθεια να πέσει η αυλαία σε μια τραυματική περίοδο, ανεξαρτήτως αναπτυξιακού αποτυπώματος στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα».

«Είναι σαφές, πάντως, ότι από εδώ και πέρα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη των Μνημονίων, και στη βάση δικών της πολιτικών» σπεύδει να τονίσει ο ΣΕΒ.

Κάνοντας, τέλος, ειδική μνεία στο χρέος, το οποίο «παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα», ο Σύνδεσμος καλεί το πολιτικό σύστημα να κατανοήσει τις παραμέτρους του προβλήματος επιβίωσης και ευημερίας της χώρας στο μέλλον, και να πράξει ανάλογα, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχονται και να μην χαραμίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Αν σου άρεσε κάνε