«Πάγο» στην εκταμίευση της υποδόσης από τον ESM

«Πάγο» στην εκταμίευση της υποδόσης από τον ESM

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:52 Δημιουργία 08/06/18, 11:36

«Πάγο» στην εκταμίευση της υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση, έβαλε ο ESM κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, το οποίο έκρινε ανεπαρκή τα στοιχεία όσον αφορά την πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Τώρα η κυβέρνηση καλείται να δώσει μάχη με το χρόνο, ώστε να ολοκληρώσει αυτό το προαπαιτούμενο έως τις 15 Ιουνίου, όταν και λήγει η προθεσμία για την καταβολή της υποδόσης. Ειδάλλως, τα λεφτά θα επιστραφούν στον χρηματοδοτικό φάκελο του προγράμματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, από τη μία «σημειώθηκε πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές Αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως».

Για αυτό και το «Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος» και είναι έτοιμο να ξανασυγκλιθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει γίνει και η απαιτούμενη πρόοδος.

Αν σου άρεσε κάνε