Μήνυμα Σεντένο για τήρηση των συμφωνηθέντων στη μεταμνημονιακή εποχή

Μήνυμα Σεντένο για τήρηση των συμφωνηθέντων στη μεταμνημονιακή εποχή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:04 Δημιουργία 11/06/18, 14:02

Μήνυμα τήρησης των συμφωνηθέντων έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο στην Αθήνα, όσον αφορά η μεταμνημονιακή εποχή.

«Η Ελλάδα έχει τις συνθήκες για να πάρει στα χέρια της την διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής της ανάπτυξης, εντός του πλαισίου της ευρωζώνης, και μπορεί πάντα να βασίζεται στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν τηρήσει τον δρόμο της διεθνούς υπευθυνότητας», δήλωσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον Σεντένο, «η Ελλάδα έχει διορθώσει πολλές από τις διαρθρωτικές ανισορροπίες που την καθιστούσαν ειδική περίπτωση εντός της ευρωζώνης και είναι έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών της αποφάσεων όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο».

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «μόνο κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να βελτιωθούν στις διαπραγματεύσεις, όπως η διαδικασία λήψης απόφασης για τη χρήση αυτού του διχτυού ασφαλείας και η ημερομηνία εφαρμογής του, που θα μπορούσε να είναι πριν το 2024».

«Ωστόσο, αναμένω ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε