Δέσμευση της Λαγκάρντ για παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Δέσμευση της Λαγκάρντ για παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:18 Δημιουργία 11/06/18, 20:46

Προς την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ακόμα και σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, «έδειξε» η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση από το Βερολίνο της Γερμανίας, με την διοικήτρια του Ταμείου να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το ΔΝΤ θα παραμείνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεσμευμένο με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Γαλλία αξιωματούχος,τα πράγματα όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου θα είναι πιθανότατα πιο ξεκάθαρα μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν το Ταμείο δεν μετέχει με χρηματοδότηση, θα συνεχίσει να εμπλέκεται με την Ελλάδα, μέσω του μεταμνημονιακού ελέγχου και του «άρθρου 4».

Δεν έχουμε δώσει χρήματα στην Ελλάδα για κάποια χρόνια αλλά και πάλι προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέλος μας, επισήμανε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, συμπληρώνοντας ότι αυτό δίνει μια εικόνα του πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει αν δεν υπάρξει πρόγραμμα.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ βρέθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή την καθιερωμένη συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών οργανισμών με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Πέραν της Ελλάδας, η Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην παγκόσμια οικονομία, κάνοντας λόγο για «συγκέντρωση σύννεφων», λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» της συνόδου των G7, στον Καναδά.

«Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώνεται εξαιτίας των μέτρων που αποθαρρύνουν το παγκόσμιο εμπόριο» προειδοποίησε, χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Ρομπέρτο Αζεβέντο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης.

Αν σου άρεσε κάνε