Εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM

Εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:36 Δημιουργία 14/06/18, 18:25

Στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα προχώρησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το απόγευμα της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε σχετική δήλωση, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε πως «εάν η Ελλάδα συνεχίσει να κινείται αποφασιστικά στη διατήρηση του momentum των μεταρρυθμίσεων και εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα δ' αξιολόγηση του προγράμματος του ESN και η Ελλάδα να έχει μια επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, όπως είναι προγραμματισμένο».

Μετά και την έγκριση της σημερινής δόσης, το συνολικό ποσό της βοήθειας του ESM προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 46,9 δισ. ευρώ.

Μήνυμα για την εκταμίευση της δόσης έστειλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, με τον Πορτογάλο αξιωματούχο να σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter πως «η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις. Ακόμα ένα βήμα ολοκληρώθηκε, με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM. Η απόφαση είναι καλός οιωνός για τις συζητήσεις στην έξοδο του προγράμματος στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας» ανέφερε ο Σεντένο.

Αν σου άρεσε κάνε