Εκταμιεύτηκε το 1 δισ. ευρώ από τον ESM στην Ελλάδα

Εκταμιεύτηκε το 1 δισ. ευρώ από τον ESM στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:51 Δημιουργία 15/06/18, 18:47

TAGS

Στην Ελλάδα έφθασε σήμερα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία, κατά την οποία το συγκεκριμένο ποσό ήταν διαθέσιμο προς εκταμίευση για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο ESM ενέκρινε χθες την απελευθέρωση της δόσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εκτελεστικού του συμβουλίου.

Η θετική απόφαση του Mηχανισμού Σταθερότητας συνιστά απόρροια της αξιολόγησης -εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών- της πορείας αποπληρωμής των χρεών του δημοσίου, αλλά και της αποτελεσματικότητας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε επαρκή πρόοδο στην αποπληρωμή των οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε χθες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Μηχανισμού.

«Εάν η Ελλάδα διατηρήσει το μεταρρυθμιστικό momentum και εφαρμόσει τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εν εξελίξει τέταρτη αξιολόγηση και η Ελλάδα να επιτύχει την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο» έσπευσε να προσθέσει.

Μετά και την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό της βοήθειας του ESM προς την Ελλάδα ανήλθε σε 46,9 δισ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε