Με ποιους συναντήθηκε ο πρόεδρος της Alibaba στην Αθήνα

Με ποιους συναντήθηκε ο πρόεδρος της Alibaba στην Αθήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:31 Δημιουργία 18/06/18, 16:27

TAGS

Στην Αθήνα βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Alibaba Group, Mάικλ Έβανς, ο οποίος είχε επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και παρουσίασε τις δραστηριότητες του κινεζικού «κολοσσού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και ο γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Καλλίνικος Καλλίνικος.

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, η επίσκεψη του επικεφαλής της Alibaba αποτελεί συνέχεια του δρόμου που «άνοιξε» το Επιμελητήριο το 2016. «Ένας δρόμος, που ξεκίνησε με τον συντονισμό της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, τον Ιούλιο του 2016 στη Σανγκάη» πρόσθεσε.

Έκτοτε, ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, προκειμένου να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις προοπτικές της συνεργασίας με την Alibaba και για τα οφέλη που θα έχουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και συνολικά, η ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, τη συζήτηση «μονοπώλησε» το πώς οι Έλληνες εξαγωγείς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ειδική μνεία δόθηκε και στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Συζητήθηκαν, επιπλέον, διάφορες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν στο άμεσο μέλλον, ενώ οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας συμφώνησαν με τον κ. Έβανς να συνεργαστούν εντατικά προς τη συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση αυτών των δράσεων.

Κατόπιν της συνάντησης με τον πρόεδρο της Alibaba Group, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι «η επίσκεψη ενός τόσο υψηλόβαθμου στελέχους της Alibaba και η συνάντησή του με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κολοσσού για τη στενότερη συνεργασία με τις δικές μας επιχειρήσεις».

Αν σου άρεσε κάνε