Μέρκελ: Να γίνει το τελευταίο βήμα για την Ελλάδα στο Eurogroup

Μέρκελ: Να γίνει το τελευταίο βήμα για την Ελλάδα στο Eurogroup

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:02 Δημιουργία 19/06/18, 19:24

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για θετική έκβαση στο Eurogroup της Πέμπτης και στην πορεία των διαπραγματεύσεων ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης η Άγκελα Μέρκελ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να ζητά να «γίνει το τελευταίο βήμα για την Ελλάδα».

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Εμανουέλ Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, η κ. Μέρκελ είπε πως μόλις συμβεί αυτό, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, «τότε όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων», έσπευσε να προσθέσει.

Τότε, εξήγησε επιπλέον, «θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα επιπλέον μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης».

«Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε "τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων"» εξήγησε, αναλυτικά.

«Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα» υποστήριξε, παράλληλα.

Αν σου άρεσε κάνε