Καμία αναφορά της Λαγκάρντ για την Ελλάδα - «Συνεχίζονται οι συζητήσεις»

Καμία αναφορά της Λαγκάρντ για την Ελλάδα - «Συνεχίζονται οι συζητήσεις»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:06 Δημιουργία 21/06/18, 20:15

«Ουδέν σχόλιο» από την Κριστίν Λαγκάρντ για τη συμμετοχή και το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με την επικφαλής του Ταμείου να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Ελλάδα,μιλώντας από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για το Eurogroup.

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως δεν μπορεί να πει κάτι για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Οι συζητήσεις για την Ελλάδα υποθέτω ότι θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της βραδιάς», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως το Ταμείο δεν περιμένει κάποια απότομη επιβράδυνση, αλλά προειδοποίησε πως παραμένουν σημαντικά ρίσκα.

Όπως υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ, το βασικό ρίσκο για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης είναι οι διάφορες εντάσεις που προκαλούνται από την επιβολή δασμών. Το δεύτερο ρίσκο είναι σύμφωνα με το ΔΝΤ η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για το Brexit.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, σημείωσε επίσης ότι συμφωνεί με την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα.

Ακόμα, παρουσίασε και μια σειρά προτάσεων του ΔΝΤ για την ενίσχυση της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η Ευρωζώνη χρειάζεται μια ένωση κεφαλαίων ώστε να βελτιωθεί η χρηματοδότηση των εταιρειών, ενώ απηύθυνε έκκληση να προχωρήσει με πιο γρήγορο ρυθμό το σχέδιο πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.

Σημειώνεται πως εντός Ιουλίου και πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ αναμένονται οι επιμέρους εκθέσεις του άρθρου 4 , μεμονωμένα για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Αν σου άρεσε κάνε