Ευρωζώνη: Ανέκαμψε από το χαμηλό 18 μηνών η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούνιο

Ευρωζώνη: Ανέκαμψε από το χαμηλό 18 μηνών η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:19 Δημιουργία 22/06/18, 12:18

Ενισχύθηκε τον Ιούνιο η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης μετά το χαμηλό 18 μηνών του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την έρευνα των δεικτών PMI της Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 54,8 μονάδες τον Ιούνιο από 54,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit.

Αν και ο δείκτης βελτιώθηκε από το χαμηλό 18 μηνών του Μαΐου, η μέτρηση του Ιουνίου αποτελεί τη δεύτερη πιο αδύναμη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας τους τελευταίους 17 μήνες, σχολιάζει η Markit.

"Με την ανάπτυξη να ενισχύεται ελαφρώς τον Ιούνιο, οι έρευνες δείχνουν αύξηση 0,5% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Markit έδειξαν ότι ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών τον Ιούνιο στις 55,0 μονάδες από 53,8 τον Μάιο.

Ωστόσο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 18 μηνών στις 55,0 μονάδες τον Ιούνιο από 55,5 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, η Markit ανακοίνωσε ότι στη Γερμανία ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 54,2 μονάδες τον Ιούνιο από 53,4 τον Μάιο, ενώ στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 55,6 μονάδες από 54,2 τον προηγούμενο μήνα.

Αν σου άρεσε κάνε