Moody's: Credit positive η απόφαση για το χρέος-Υπό ασφυκτική εποπτεία η Ελλάδα

Moody's: Credit positive η απόφαση για το χρέος-Υπό ασφυκτική εποπτεία η Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:16 Δημιουργία 25/06/18, 10:23

H Ελλάδα κερδίζει «σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους» από τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη, αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο του ο οίκος Moody's, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη είναι «credit positive», θετική δηλαδή για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου σχολιάζουν ότι η συμφωνία εξασφαλίζει «μετριοπαθείς χρηματοδοτικές ανάγκες για την επόμενη δεκαετία», ενώ αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές για δανεισμό σε βιώσιμη βάση. «Θεωρούμε το πακέτο ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας από τη βαθιά κρίση, χρέους, οικονομική και τραπεζική» τονίζουν.

Υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα θα υπόκειται σε πολύ στενή παρακολούθηση και εποπτεία από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που βγήκαν από τα μνημόνια, «γεγονός που παράσχει περαιτέρω διαβεβαιώσεις ότι οι ελληνικές αρχές θα επιμείνουν στις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα σημειώνουν τη δέσμευση των πιστωτών για περαιτέρω βελτιώσεις στο προφίλ του χρέους, μετά το 2032, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Αν σου άρεσε κάνε