Μοσκοβισί: Εμείς την «ενισχυμένη εποπτεία», εσείς τις μεταρρυθμίσεις!

Μοσκοβισί: Εμείς την «ενισχυμένη εποπτεία», εσείς τις μεταρρυθμίσεις!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:27 Δημιουργία 03/07/18, 08:24

Σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση Τσίπρα, που «παίζει» το αφήγημα της επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων του 2019-2020, φέρνει στις βαλίτσες του για Αθήνα ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τονίζει αφενός ότι οι δεσμεύσεις για περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο πρέπει να γίνουν σεβαστές και αφετέρου πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Εμπιστοσύνη και δουλειά», επισημαίνει, απευθυνόμενος στον πολιτικό κόσμο της χώρας, λίγο πριν πραγματοποιήσει τα ραντεβού του με τους κκ. Τσίπρα, Παυλόπουλο, Τσακαλώτο και Μητσοτάκη.

«Δεν ανησυχούμε, αλλά οι δεσμεύσεις στη μεταπρογραμματική περίοδο θα πρέπει να τηρηθούν. Είναι κρίσιμο από την πλευρά της Ελλάδας να κινηθεί στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής με τους φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς στόχους και σε υπεύθυνο δημοσιονομικό δρόμο, και από τη δική μας πλευρά, η ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, ο ίδιος απαντά ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές και θεωρώ ότι θα γίνουν. Έχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε. Έχουμε το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που προβλέπει δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και από τις δύο πλευρές».

«Η κατάσταση είναι απαιτητική για την Ελλάδα. Οι δεσμεύσεις και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να υλοποιηθούν από την τωρινή κυβέρνηση, την επόμενη, τη μεθεπόμενη και από αυτήν που θα ακολουθήσει μετά», τονίζει.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιο θα είναι το μήνυμα του στους πολιτικούς που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά «εμπιστοσύνη και δουλειά». «Δεν θέλω να αναμειχθώ στην εσωτερική πολιτική, δεν στηρίζω την κυβέρνηση. Αναγνωρίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός ηγέτης, έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, είναι προσωπικός φίλος αλλά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με τον κ. Σαμαρά και θα δουλέψω μελλοντικά με την επόμενη κυβέρνηση», λέει.

Αν σου άρεσε κάνε