Μοσκοβισί: «Μην παραστρατήσετε!», στοίχημα η ανάπτυξη

Μοσκοβισί: «Μην παραστρατήσετε!», στοίχημα η ανάπτυξη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:33 Δημιουργία 03/07/18, 15:29

«Προσέξτε, μην παραστρατήσετε!», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όπου έκανε λόγο για «εποπτεία με το ευρωπαϊκό εξάμηνο», τονίζοντας πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, θέτοντας ως προτεραιότητα την προσήλωση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Το πεπρωμένο είναι πλέον στα χέρια σας. Προσέξτε μην παραστρατήσετε», είπε ο κ. Μοσκοβισί, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Το πεπρωμένο είναι πλέον στα δικά σας χέρια και σας καλώ να είστε σώφρονες, να είστε επιφυλακτικοί, όχι γιατί έχουμε φετίχ με τη λιτότητα αλλά γιατί πρέπει να αποφύγουμε η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα, να παραστρατήσει», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο, η μόνη στρατηγική για να έχει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος, είναι η ανάπτυξη και αυτό είναι το πνεύμα και η φιλοσοφία της συμφωνίας. «Να δοθεί δηλαδή, περιθώριο ελιγμών στην Ελλάδα για να ξανακερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να δοθεί τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αύξησης του χρέους. Για να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται, να μπορεί να αντιμετωπίζει τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις, για να καταπολεμήσει την ανεργία και τις ανισότητες και για να καθησυχαστούν οι επενδυτές και να διευκολυνθεί η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με καλές συνθήκες, δηλαδή με χαμηλά επιτόκια», υπογράμμισε.

Και ο ίδιος συμπλήρωσε: «για να έχει η Ελλάδα επιστροφή στην κανονικότητα όπως η Γαλλία και η Γερμανία, θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τον προϋπολογισμό και να υιοθετήσει την διαδικασία Εποπτείας με το ευρωπαϊκό εξάμηνο».

Συνεχίζοντας, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι «θα προετοιμάσουμε μαζί με τον Ευκλείδη το σχέδιο Προϋπολογισμού», ενώ υπογράμμισε πως «θα έχουμε μεταμνημονιακή εποπτεία προσαρμοσμένη (στην Ελλάδα). Κι αυτό το κάνουμε για να ησυχάσουμε τις αγορές. Δεν είναι τέταρτο Μνημόνιο, δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα, δεν θα ξανάρθει η τρόικα εδώ».

Αν σου άρεσε κάνε