Ενισχυμένη εποπτεία και από το ΔΝΤ μετά από το μνημόνιο

Ενισχυμένη εποπτεία και από το ΔΝΤ μετά από το μνημόνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:48 Δημιουργία 12/07/18, 17:40

Θα είναι σαν τέταρτο μνημόνιο αλλά δε θα είναι, θα μπορούσε να είναι η ερμηνεία για την πορεία της Ελλάδας μετά από το τέλος του τρίτου μνημονίου, όπως αναφέρουν στις τελευταίες δηλώσεις του οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από τις χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σημείωσε ότι το Ταμείο θα ελέγχει δύο φορές το χρόνο την μετα-μνημοναικη πορεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετα-μνημονιακή εποπτεία - παρακολούθηση που θα εφαρμόσει το ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν διαφέρει από την πρακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που βρέθηκαν σε πρόγραμμα στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΝΤ θα πραγματοποιεί δύο εκθέσεις προόδου ανά έτος, οι οποίες προϋποθέτουν επισκέψεις εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στην Αθήνα για συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές. «Θα υπάρχουν κοινές αποστολές του κλιμακίου του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών στην Ελλάδα. Θα διενεργούμε την μετα-μνημονιακή ενισχυμένη εποπτεία σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Ακόμη ο Τζέρι Ράις, γνωστοποίησε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει στις 27 Ιουλίου για την Ελλάδα και λίγες ημέρες αργότερα θα δημοσιοποιηθεί η ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου για τη χώρα (Article IV), η οποία θα περιλαμβάνει και την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αν σου άρεσε κάνε