Στα 121 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία

Στα 121 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:42 Δημιουργία 17/07/18, 17:37

Στα 121 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό από την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία, όπως ενημερώνει σχετικά η Κομισιόν με αφορμή τη μεγάλη εμπορική συμφωνία ΕΕ - Ιαπωνίας που υπεγράφη σήμερα.

Σύμφωνα με σχετικό γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Κομισιόν, η η Ιαπωνία είναι ο 27ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας εκτός της ΕΕ, με την αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου να ανέρχεται σε 94 εκατ. ευρώ.

Σε ανάρτηση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι οι εξαγωγές στην Ιαπωνία στηρίζουν 2.981 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και αφορούν 497 ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών στις πόλεις της Ελλάδας εξάγουν, ήδη, ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών στην Ιαπωνία και η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας εκτιμάται πως θα καταστήσει ακόμα ευκολότερές και φθηνότερες αυτές τις εξαγωγές.

Τα κυριότερα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα στην Ιαπωνία είναι το ελαιόλαδο, το μάρμαρο και άλλα είδη πέτρας, καθώς και ζυμαρικά.

«Η (σημερινή) υπογραφή της συμφωνίας με την Ιαπωνία είναι ταυτόχρονια μία δήλωση για το μέλλον του ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου. Στον πυρήνα της βρίσκονται δικαιοσύνη και αξίες. Δεν υπάρχει προστασία στον προστατευτισμό -και δεν υπάρχει ενότητα όπου υφίσταται μονομερής προσέγγιση» τονίζει, σε ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν σου άρεσε κάνε