Νέο μήνυμα Σεντένο για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις

Νέο μήνυμα Σεντένο για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:20 Δημιουργία 18/07/18, 14:07

Νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να μη χαλαρώσει τις μεταρρυθμίσεις έστειλε την Τετάρτη ο Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο France 24.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι η επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια, θα εξαρτηθεί από την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο τέλος του προγράμματος, ο Πορτογάλος αξιωματούχος έκανε λόγο για «εξαιρετικά νέα» για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία, επεσήμανε ότι κι άλλες χώρες πέρασαν από παρόμοια διαδικασία εξερχόμενες των δικών τους προγραμμάτων προσαρμογής. «Δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Στάθηκε, πάντως, στην ανάγκη «ιδιοκτησίας» των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας πως πρέπει να αποδειχθούν ανθεκτικές.

Αναφερόμενος στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την Ευρωζώνη, έκανε λόγο για ορισμένες αβεβαιότητες κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων και του Brexit, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για διατήρηση της αναπτυξιακής τροχιάς στη ζώνη του ευρώ.

Ερωτηθείς για τους αμερικανικούς δασμούς και τις εμπορικές εντάσεις, τόνισε πως η οικονομία της Ευρωζώνης είναι ανθεκτική και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα μετριαστούν οι επιπτώσεις, παρά τους όποιους κινδύνους.

Αν σου άρεσε κάνε