Deutsche Bank: Πως ξεκινά την κάλυψη των 4 συστημικών - Καμπανάκι για τα «κόκκινα δάνεια»

Deutsche Bank: Πως ξεκινά την κάλυψη των 4 συστημικών - Καμπανάκι για τα «κόκκινα δάνεια»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:32 Δημιουργία 18/07/18, 14:30

Μήνυμα επιτακτικής ανάγκης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στέλνει η Deutsche Bank, η οποία ξεκινά την κάλυψη των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, όπως επισημαίνει σε σημερινό της note.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα δίνει σύσταση "buy" για την Alpha Bank με τιμή στόχο στα 2,5 ευρώ, για την Εθνική δίνει επίσης σύσταση "buy" με τιμή στόχο τα 0,32 ευρώ, για την Eurobank δίνει σύσταση "hold" με τιμή στόχο τα 0,95 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει επίσης σύσταση "hold" και τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα περιθώρια ανόδου και για τις τέσσερις συστημικές κυμαίνονται από το 5% έως το 27%. Συγκεκριμένα, για την Πειραιώς δίνει περιθώριο ανόδου 5%, για την Eurobank 10%, για την Εθνική Τράπεζα 23% και για την Alpha Bank 27%.

Η DB σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) στην Ευρώπη και είναι κρίσιμο για τους επενδυτές να υπάρξει σημαντική μείωσή τους.

Ο οίκος βλέπει δύο καταλύτες, οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες, την ισχυρή προ προβλέψεων κερδοφορία καθώς και σταθερούς κεφαλαιακούς δείκτες.

Αν σου άρεσε κάνε