Επίθεση Σταϊκούρα στην κυβέρνηση, με «πάτημα» την Τουρκία

Επίθεση Σταϊκούρα στην κυβέρνηση, με «πάτημα» την Τουρκία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:02 Δημιουργία 14/08/18, 15:57

Βολές κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική, με αφορμή την κατάσταση που περνά η Τουρκία καθώς συνεχίζει να δέχεται τις πιέσεις των διεθνών αγορών, εξαπέλυσε την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Με σχετική ανακοίνωση, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι «η άμεση επίδραση της οικονομικής κρίσης της Τουρκίας στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα οι διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμού. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς».

Ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει αναφέροντας πως «εάν η κυβέρνηση είχε υλοποιήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εάν είχε εξαλείψει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, εάν είχαν ληφθεί έγκαιρα γενναίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, εάν είχε ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τότε, με δεδομένη και την υψηλή διεθνώς διαθέσιμη ρευστότητα, τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν ήδη χαμηλότερα και λιγότερο ευμετάβλητα. Όπως ακριβώς συνέβη με την Πορτογαλία και την Κύπρο που βγήκαν εγκαίρως και οριστικά από τα μνημόνια».

Καταλήγοντας, ο ίδιος τονίζει «τα τελευταία γεγονότα, που απέδειξαν δυστυχώς πόσο ανοχύρωτη παραμένει η ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουν πια όλοι οι πολίτες: Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, με βούληση και σχέδιο, που θα υλοποιήσει με αποφασιστικότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της χώρας. Με απλά λόγια, χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή».

Αν σου άρεσε κάνε