Σολτς: Δεν συνέβησαν οι σκοτεινές προφητείες της καταστροφής

Σολτς: Δεν συνέβησαν οι σκοτεινές προφητείες της καταστροφής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:13 Δημιουργία 19/08/18, 19:08

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας είναι επιτυχημένη», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς,στην εφημερίδα «Handelsblatt», αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

«Δεν συνέβησαν οι σκοτεινές προφητείες των προφητών της καταστροφής. Αυτό είναι καλό», συμπλήρωσε ο κ. Σολτς για το ίδιο θέμα.

«Μεγάλη επιτυχία» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μέρ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα «είναι σαφείς».

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αναφέροντας ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα φάση, κατά την οποία η κυβέρνηση «θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές της στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού», δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη χώρα «να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο σε άλλα ζητήματα πολιτικής».
Η Ελλάδα βγαίνει αύριο από το τελευταίο εκ των τριών μνημονίων, ελπίζοντας να επιστρέψει στην κανονικότητα και στις διεθνείς αγορές μετά από την οκτάχρονη κρίση, η οποία συρρίκνωσε την οικονομία της κατά 25% και την υποχρέωσε να εφαρμόσει επώδυνα μέτρα λιτότητας.

Αν σου άρεσε κάνε