Μέρκελ προς Αθήνα: Να συνεχιστεί η πρόοδος

Μέρκελ προς Αθήνα: Να συνεχιστεί η πρόοδος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:39 Δημιουργία 20/08/18, 18:33

Ηχηρό μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έστειλε η Άγκελα Μέρκελ, μέσω των σχολίων που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ με αφορμή τη σημερινή τελευταία μέρα του τρίτου μνημονίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΑΜΠΕ , ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως καλεί, μεταξύ άλλων, την Αθήνα να παραμείνει στον δρόμο που ακολούθησε ως τώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζάιμπερτ:

«Έπειτα από οκτώ χρόνια ολοκληρώνεται σήμερα το τελευταίο από τα προγράμματα βοήθειας τα οποία κατέστησαν απαραίτητα κατά τη διάρκεια της κρίσης για κράτη-μέλη του ευρώ. Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα κατέβαλε στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής μεγάλες προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τα έξοδά της, πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις και επέστρεψε και χάρη σε όλα αυτά σε οικονομική ανάπτυξη.

Οι εταίροι στην Ευρωζώνη, δηλαδή όλες οι χώρες του ευρώ, επέδειξαν, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, κατ΄επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη ώστε να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτείται μελλοντικά και πάλι με τις δικές της δυνάμεις. Για να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος είναι τώρα σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ακολουθήσει. Οι συμφωνίες του Eurogoup του Ιουνίου αυτού του έτους έθεσαν για αυτό μια σημαντική βάση».

Αν σου άρεσε κάνε